Letošní 12. ročník Goethovského putování proběhl v sobotu 28. srpna 2021. Na již tradiční putování přijalo pozvání 24 hostů z Illertissenu, včetně starosty pana Jürgena Eisena, předsedkyně Komise pro partnerství Susanne Asam,  pánů Josefa Facklera a Uda Fleischmanna, předsedy a místopředsedy Freundeskreis Illertissen – Elbogen.

Přes nepřízeň počasí se na společné putování vydalo zhruba 100 občanů Lokte a Illertissenu. Teplý guláš, čaj a káva v sídle LML byly vítanou odměnou všem, kteří sportovní i rekreační trasu putování zdárně ušli – možná i uběhli.

Odpoledne se vyjasnila obloha i tváře účastníků při opékání špekáčků na Supím potoku, což bylo předzvěstí příjemného letního večera, který pokračoval na terase hotelu Bílý kůň. Kde probíhala vernisáž projektu „Byli jsme před covidem, budeme i po něm…“

Goethovské putování se konalo hlavně díky projektu Loketských městských lesů „Program Ziel ETZ / Cíl EÚS Česká republika – Svobodný stát Sasko“, jehož nositelem jsou městské lesy Loket. Bezchybné zajištění a ochota je vždy záležitostí lidí a proto bychom rádi poděkovali zaměstnancům LML v čele s ředitelem Františkem Kolářem a Ing. Martinou Berkovou. Dále pak Trubačům Slavkovského lesa a panu Tomášovi Langovi, loketskému ostrostřelci,  za působivé zahájení letošního putování.

Fotografie naleznete v naší fotogalerii ZDE